Életmód

A WC tartály szerelése nem nehéz, de könnyen lehet hibát véteni

Manapság igen sokan kedvelik a beépített WC tartályokat, nem véletlenül. Praktikusak, esztétikusak, csendesebbek is mint a hagyományosak. Azonban sajnos ezek is épp úgy meghibásodhatnak, és akkor a WC tartály javítás szükséges lesz.

Nem kell elcsüggedni, ez a fajta WC tartály szerelés sem ördöngösség, csak tudni kell, hogy hol vannak a rögzítések, ahol le lehet lepattintani a védőlapot egy csavarhúzó segítségével.

Ha hibás a töltőszelep

Legtöbbször a lerakódott vízkő, illetve egyéb szennyeződés miatt a töltőszelep az, ami meghibásodhat. Először ennek kell utána járnunk.

Ha már lepattintottuk a védőburkolatot, akkor már csak a belső panelt kell leemelni, figyelve arra, hogy a belül lévő tolórúd tetején található bepattintható nyelv eltávolításra kerüljön. Ezután ki kell csavarni a rögzítő keretek csavarjait, leemelni a szerelőkeretet, és máris belenézhetünk a tartályba. Lehet, hogy ez első hallásra kissé bonyolultnak tűnik, ezért mindenképp akkor döntünk helyesen, ha a beépített WC tartály javításhoz szakembert hívunk.

Ugyanis, ha már jól belenéztünk a tartályba, akkor meg kéne győződni arról, hogy jól gondoltuk-e, hogy mi okozza a vízfolyást. Ehhez el kel zárnunk a tartálynál lévő csapot, majd ügyesen kicserélni a töltőszelepet, amennyiben az rendelkezésünkre áll. Kevés az a háztartás, ahol a fiókban ott figyel egy töltőszelep, úgyhogy szerintem azonban nem érdemes idáig eljutnunk, csak akkor, ha mi magunk vagyunk a WC tartály szerelők.

A vízszint ellenőrzése

Ha már eljutottunk addig, hogy belenézünk a tartályba, akkor érdemes a vízszintet is ellenőrizni. Amennyiben ezt megfelelőnek ítéljük, akkor egy másik rész tömítőgyűrűjével lehet a gond, nevezetesen a leeresztő szelep gumitömítése fáradhatott el. Érdemes egy újra cserélni, ha már úgyis nyakig benne vagyunk a WC tartály javítás folyamatában.

Bizonyos időközönként azonban nem árt ellenőrizni a tartály szerkezetét, és áttörölgetni az alkatrészeket, hogy a vízkő ne tudjon megtapadni azokon.

Ha van otthon szilikon spray, akkor beszerelés előtt a gumitömítéseket, gyűrűket nyugodtan fújjuk be, mert így egy kicsit taszítani fogják a vizet.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük