Életmód

Tanulságos eset: hogyan ne add ki a lakásodat

Lorenzo M., ahogy a legtöbb mai fiatalember, rajong az utazásokért. Amikor csak teheti, maga mögött hagyja az életét és útra kel. Így történt ez egy évvel ezelőtt is, amikor egy hosszabb, három hónapos kirándulásra szánta el magát. Az indulás előtt a barátai tanácsára kiadónak hirdette meg az agglegény lakását, hogy ezzel is anyagi támogatáshoz juthasson és több élményben lehessen része a kiruccanás során.

Nézd meg jól, kit választasz!

Miután Lorenzo feladta a hirdetést, nem sokkal később egy nő kereste fel őt telefonon, aki az ingatlanról kezdte faggatni a férfit. A hölgy Lorenzo elmondása szerint egész jó benyomást keltett, az udvarias viselkedésével szinte azonnal megnyerte magának a fiatalember szimpátiáját. Az egyetlen dolog, amit Lorenzo kissé furcsának tartott, hogy a nő külföldön élt és onnan szeretett volna a lakásba bejelentkezni. A férfi némi haladékot és türelmet kért, de jobb jelöltek hiányában végül visszahívta a hölgyet, aki azonnal utalta is a három hónapnyi albérleti összeget.

Lorenzo félelme leginkább a tulajdona megrongálására terjedt ki, attól tartott, hogy az új albérlő kárt tehet a lakásában. Arra viszont álmaiban sem gondolt volna, ami ezek után következett. Az utazás előtt néhány nappal a férfi egy különös hangvételű levelet kapott az épület fenntartójától. Az üzenetben a megbízott ügyintéző arról tájékoztatta Lorenzót, hogy gyanús alakok mászkálnak a lakása körül.  Amikor Lorenzo megérkezett, az ajtót egy idegen nyitotta ki és erős cigaretta szag terjengett a szobák között. Ami azonban még ennél is bizarrabb látvány volt, hogy használt óvszerek, zsebkenők és síkosító maradványai hevertek mindenfelé. A szomszédok is megerősítették, hogy napok óta nagy a nyüzsgés a lakás környékén.

A tanulság

Mint kiderült, a hölgy, aki albérletként, lakhatási célokra vette ki az ingatlant, illegális bordélyház üzemeltetésébe kezdett, Lorenzo tudta nélkül. A fiatalember azonnal értesítette a hatóságokat, akik ennek ellenére tehetetlennek bizonyultak. A szerződésben ugyanis Lorenzo nem tért ki külön arra, hogy milyen tevékenységek tiltottak a lakásában. Nem volt mit tenni, ki kellett várnia amíg letelik a három hónap bérleti idő. A tanulság, hogy minden esetben érdemes alaposan utánajárni annak, kinek és milyen körülmények között adod ki a lakásodat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük