gyógytea
Életmód,  Gasztro

Melyik gyógytea mire jó?

A gyógyteák, amelyeket évezredek óta az egészség, a boldogság és a bölcsesség kulcsaként fogadtak el, a természet erejét mutatják be különböző jótékony hatásaikkal. Nemcsak felmelegít a hideg téli napokon, de ellátja a szükséges vitaminokkal is.

A különféle ízesítésű gyógyteák ára változó. Sőt, nagyon rövid idő alatt elkészítheti teáját egy gyógynövénytea-forrázó és egy gyógyteafőző berendezés használatával.

Milyen előnyei vannak a gyógyteáknak?

A gyógyteák és hatásaik számos csodálatos egészségügyi előnnyel járnak. Emiatt a gyógyteák tulajdonságai, amelyeket jól ismerni kell, személyenként változhatnak.

Fontos a válasz arra a kérdésre, hogy hány percig kell főzni a sokféle használati utasítással és tulajdonsággal rendelkező gyógyteát. A meglehetősen érzékeny növények túlságosan felforrva elveszíthetik tulajdonságaikat, vagy túlöntözés esetén nem mutatják ki újra hatásukat.

  • A gyógyteák egyszerű italok, és a torokrendszer számára jótékony tápanyagokat tartalmaznak, mivel általában természetes édesítőszerekkel, például biomézzel, fahéjjal vagy barna cukorral fogyasztják, hogy ne rontsák el természetességüket.
  • Az afrodiziákum gyógyteák a felhasználási igényeknek megfelelően növelik a szexuális vágyat, míg a gyermekágyi gyógyteák az anyatejet növelik és megerősítik a termékenyebb időszakot.
  • A biotáplálkozás forrásaként használható baba gyógyteákat akkor adjuk, ha a baba nem allergiás, nyugtató hatásukkal jótékony hatással vannak a gázképződésre, puffadásra.
  • A pozitív hatások mellett bizonyos betegségek esetén kálium, kalcium, vas, cink, magnézium, foszfor, antioxidáns, szerves vegyület, ásványi anyag és A,
  • A gyógyteák, amelyek a B-, C-, E- és K-vitaminok egyedülálló forrásai, kielégítik a napi kalóriaszükségletet.
  • Az ödémás és bélműködésű gyógyteák segítenek a legyengülésben.

Mely gyógyteák milyen betegségekre jók?

Arra a kérdésre, hogy mi a haszna szinte minden gyógyteának, tudni kell a választ. Ellenkező esetben a betegség kiváltható vagy különböző betegségekhez vezethet.

A növény megismerése után azt lehet gondolni, hogy a gyógyteákat éhesen vagy jóllakottan isszák. Ebben az esetben a növény haszna olyan tényezővé válik, amely meghatározza, hogy étkezés előtt vagy után kell-e bevenni.

Például a karcsúsító teákat először, míg az emésztési zavarokat okozó teákat étkezés után fogyasztják.

Gyömbér tea

A megfázás, gyomor- és bélbántalmak mellett a cukorbetegségre is pozitív hatással van. Mivel azonban a gyömbér fokozza az epe kiválasztását, az epehólyag-problémákkal küzdőknek szakértő felügyelet mellett kell fogyasztaniuk ezt a teát.

1 g-nál több gyömbér bevétele, amelyet terhesség alatt is használnak, mert megelőzi a hányingert és hányást, menstruációcsökkentő hatása miatt alacsony kockázatot jelenthet. Ezért szakemberrel kell konzultálni, és a gyömbért a biztonságos dózistartományon belül kell használni.

Zöld tea

Erőteljes antioxidáns, véd a rák ellen, támogatja az immunrendszert, egyensúlyba hozza a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet, segít eltávolítani a felesleges ödémát, sőt késlelteti az öregedést is.

A zöld tea számtalan jótékony hatása mellett a benne lévő epigallocatechin-gallátnak köszönhetően fokozza az anyagcserét. Emiatt gyakran előnyben részesítik fogyáskor. Csodálatos tulajdonságainak kiaknázásához legalább napi két csésze zöld teával egészséget kölcsönöz nassolnivalóinak.

Mivel azonban koffeint tartalmaz, a magas vérnyomásban szenvedőknek nem szabad naponta egy-két csésze zöld teánál többet fogyasztaniuk.

Kamilla tea

Ez egy gyógytea, amely az emberek relaxációs és alvási problémáira gyakorolt ​​​​pozitív hatásairól ismert.

Kamilla tea: Jó menstruációs görcsök, stressz és szorongás, reuma, bőr- és bőrproblémák, allergiás állapotok, bélproblémák, ínybántalmak esetén. Segíti az immunrendszer erősítését is.

Epilepsziás betegeknek azonban nem ajánlott, mert súlyos idegrendszeri hatásai vannak. Azoknak a nőknek, akiknek kórtörténetében hormonális egyensúlyhiány szerepel, szintén konzultálnia kell orvosával fogyasztás előtt.

Csipkebogyó tea

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően védi és erősíti az immunrendszert. Rendkívül hatékony az olyan betegségek természetes kezelésében, mint a megfázás, influenza, influenza és reuma.

A csipkebogyó teából napi három csészénél többet azonban nem szabad fogyasztani, mert túlzott fogyasztása allergiás reakciókat válthat ki, például bőrviszketést, irritációt a szájban és az emésztőrendszerben.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük