IT/Tech

Top 3 legjobb karácsonyi film, amit látnod kell

Karácsony a békesség, csendesség időszaka; amikor az ember az ünnepek előtti nagy rohanásból kizökkenve, megpihen néhány napra.

Vár a terített asztal, a süteményektől roskadoznak a polcok, és kedvenc fotelunkban, vagy a kanapén jól betakarózva – elővesszük a legjobb karácsonyi filmeket.

Ezeket legtöbbször egyszerűen nem lehet megunni, akár régi filmeket is előveszünk ilyenkor.

A három legjobb film

Évről évre terítékre kerülnek hát a mennyei eledelek mellett, a kedves karácsonyi filmek is.

De nézzük most a három legjobbnak minősített filmet. Harmadik helyen a Holiday áll, Cameron Diaz főszereplésével, és egy olyan lányról szól, aki reménytelenül beleszeret kollégájába, akivel bár kalandba bocsátkoznak, mégsem viszonozza érzéseit.

Eközben egy angol lány is csalódik a szerelemben, és az interneten összeakadva, elhatározzák, hogy otthont cserélnek az ünnepekre.

Aligha újdonság, de végül mindkettőre rátalál az igaz szerelem, mi pedig a felejthetetlenül kedves romantikus film nézése közben nagyon jól szórakozunk majd.

Az Igazából szerelem a jól megérdemelt második helyre is egy olyan film, amit érdemes megnézni. Ebben a filmben a szerelem áll a központban, mely rangtól és nemtől függetlenül megérint mindenkit; az iskolás fiút, akinek meghalt az édesanyja, a kiégett rocksztárt, az agglegény miniszterelnököt és a szerelmi csalódásban szenvedő írót.

Hittétek volna vagy sem, de az 1946-os Az élet csodaszép című film került a ranglista élére, és nem véletlenül. Karácsony este főhősünk, George Bailey úgy érzi, hogy nincs értelme az életének. Az általa vezetett kisvárosi bank a csőd szélére került, és az öngyilkosságon gondolkodik.

Meghallják ezt odafent, és segítségül egy angyalt küldenek el hozzá, aki megmutatja neki, hogy nélküle milyen helye lenne a kisváros: örömtelen. A film tanulsága nyilvánvaló, érdemes élni, mivel az élet szép.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük