kertészkedés
Divat,  Életmód

Praktikák és ötletek a kert körüli teendőkhöz – 5 szuper találmány

A legtöbb kertes házban élő család szép, rendezett kertről álmodozik. Sokan egész nap otthon sem vagyunk, vagy dolgozunk, vagy a gyerekeket visszük iskolába vagy óvodába, esetleg a nagybevásárlást végezzük.

Egy biztos: az álomkert nem elérhetetlen, csupán néhány szuper eszköz kell ahhoz, hogy megkönnyítsük a hétköznapjainkat. Lássuk!

Vakondháló

Amennyiben gyönyörű új pázsitunk van, valószínűleg szeretnénk, ha sokáig makulátlan maradna. Pontosan erre való a vakondháló, az egyik leghatékonyabb vakondok elleni védekezési mód.

Ez a háló biztonságos anyagból készült, nem károsítja a növényzetet, nem okoz végzetes sebeket a rágcsálókon, mégis hatékony: megakadályozza a vakondok pázsittal való érintkezését.

Gyümölcs- és diószedő edény

Ez a dolog nem elég, hogy esztétikus, nagyon praktikus is. Gyakran lehet találkozni vele az online webshopokban: egy 2-5 cm átmérővel rendelkező edény, ami meggyorsítja és leegyszerűsíti a gyümölcsök, diók összeszedésének folyamatát.

Természetesen mindenképpen érdemes beszerezni.

Fóliasátor

Tavasszal előfordulhat, hogy a palánták nem kapnak elég napfényt, lekonyulnak, törékenyek lesznek. Hogy ez ne forduljon elő, a fóliasátor tökéletes megoldás.

Valószínűleg ez a leggyakoribb lehetőség, amit a gazdák használnak. A fóliasátor kényelmes, hiszen a segítségével a szélsőséges időjárás nem károsítja meg növényeinket, megfelelő hozzáértéssel pedig tökéletes hőmérsékletet biztosít a növekedéshez és gyarapodáshoz.

Lombgyűjtő zsák

A lombgyűjtő zsák szinte elengedhetetlen a háztartásokban, legyen szó vidékről vagy a fővárosról.

Rengeteg típus közül lehet választani, a határ a csillagos ég – méret, kiszerelés, minden megtalálható, amit csak megálmodtunk.

Locsolócső

A locsolócső igazán praktikus megoldás mindenkinek, hiszen a legtöbben nem engedhetjük meg magunknak a luxus öntöző berendezéseket.

Ennek ellenére, nincs értelme egy locsolóval rohangálni fel-alá, ha nagyon olcsón beszerezhetünk egy több méteres csövet: a kiválasztás, megrendelés és a használat is rendkívül egyszerű!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük