Életmód

Házi praktikák ágyi poloska ellen – használnak vagy sem?

Amikor reggelente apró, piros csípésnyomokat veszünk észre magunkon, sokszor még csak nem is tudatosul bennünk, hogy egy olyan betolakodóval osztjuk meg ágyunkat, akitől szinte képtelenég megszabadulni. Amennyiben ezekből a csípésekből egyszerre több van egy területen, biztosak lehetünk benne, hogy az új lakótársaink nem mások, mint ágyi poloskák.

Az emberek többsége először megpróbál alapvető dolgokat megtenni, például felporszívóz, vagy átmossa az ágyneműjét. Csak később jönnek rá, hogy mindezek segítenek, de csak részben. Amikor egy lakásban elterjednek az ágyi poloskák, akkor csak szakember tudja eltávolítani őket végérvényesen.

Léteznek házi praktikák, amelyek hasznosak lehetnek a poloskairtásban, de nem teljes mértékben.

Szódabikarbóna, ecet

Bár a szódabikarbóna hatásos lehet hangyák ellen, sajnos az ágyi poloskák ellen nem. Míg a hangyák előszeretettel fogyasztják, az ágyi poloskák egész biztosan nem fogják megkóstolni, mert azok kizárólag vérrel táplálkoznak. Akkor sem járhatunk nagyobb sikerrel, ha ecettel próbálkozunk.

Bár ismert erős, jellegzetes szagáról ami nagyon sok rovart elriaszt, az ágyi poloskák biztosan nem fognak eltávozni miatta.

Geránium olaj

A geránium olaj részben segíteni tud, de csak abban az esetben, ha megfelelő mennyiségben a megfelelő helyre juttatjuk be. Mivel az ágyi poloska gyakran az ágy körüli résekben rejtőzködik, igazi kihivás lehet a gernánium ezekbe az apró repedésekbe való bespriccelése.

Tulajdonképpen a geránium egy olyan anyag, amely nagyon sok poloskaiírtó szer alapja, ezért valamiféle eredményt biztosan el tudunk érni vele.

Levendula

A levendula egy ismert gyógynövény, amelyet nem csak a gyógyászatban, hanem némely rovarok irtásában is használnak. A levendula köztudottan a molyok legnagyobb ellensége, de sajnos az ágyi poloska ellen semmilyen riasztó hatással nem rendelkezik.

Mint már említettük, az ágyi poloskáktól teljes mértékben sokszor csak szakember segítségével tudunk megszabadulni.

Forrás: How to Make Homemade Bed Bug Spray?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük