Életmód

Aromaterápiás útmutató

Az aromaterápia, amelynek nevét gyakran hallottuk az elmúlt években, valójában alternatív kezelési módszer.

Ez a módszer, amelyet az ókorban gyakran alkalmaztak, hazánkban is nagyon népszerű.

Egyre többen próbálják leküzdeni pszichológiai és fizikai bajaikat az aromaterápia támogatásával. Tehát mi az aromaterápia, hogyan történik és mely kezelésekben alkalmazzák?

Megvizsgáltuk a választ ezekre a kérdésekre az Ön számára. Minden, amit tudnod kell az aromaterápiáról.

Mi az aromaterápia?

Az aromaterápia a növények gyökerének, virágának vagy levelének lepárlásával nyert olajok terápiás célokra történő felhasználása. Az aromaterápiának nagy múltja van. Ez a módszer, amelyet az ókorban gyakran alkalmaztak, a technológia fejlődésével a helyét a szintetikus drogok előtt hagyta. Nem lehetséges, hogy az évek során a szintetikus gyógyszerekkel szemben rezisztenssé vált mikroorganizmusok ellenállóvá váljanak az aromaterápiás olajokkal szemben. Mivel ezeket az olajokat a mikroorganizmusok építőkövei is tartalmazzák.

Milyen kezelésekre használják az aromaterápiát?

Az aromaterápiás olajok mind fizikai, mind pszichológiai betegségek kezelésére használhatók. Például bőrproblémák, nőgyógyászati ​​betegségek, izom-, csont- és ízületi fájdalmak, égési sérülések, valamint légzőszervi betegségek aromaterápiás illóolajokkal kezelhető.

Ugyanakkor az aromaterápia javítja a koncentrációt az alvás szabályozásával. Ezenkívül az aromaterápia lazító hatása segít az embereknek a stressz és a szorongás leküzdésében is. A legfontosabb szempont, amire figyelned kell az aromaterápiás kezelés során, a felhasznált olajok minősége.Ezért meg kell győződnie arról, hogy a választott olajok 100% -ban természetesek legyenek.

Káros az aromaterápia a gyermekek számára?

Az aromaterápiás olajok nem idegen anyagok a test számára, mint a szintetikus drogok. Ezek a zsírok hasonlóak sejtjeink építőköveihez. Emiatt az aromaterápiás kezelés életkortól és nemtől függetlenül bárkinek alkalmazható, akinek szüksége van rá. Viszont egyes szakértők nem javasolják az aromaterápiás kezelést 5 éven aluliaknak!

Melyik gyermekbetegség kezelésében alkalmazzák az aromaterápiát?

Az aromaterápiás olajok sokféle betegség kezelésében alkalmazhatók. A leggyakoribb betegségek, amelyekben az aromaterápiás kezelést gyermekeknél alkalmazzák, a megfázás, ekcéma, allergiás asztma, figyelemzavar, szorongásos rendellenességek, pattanások, gombás fertőzések és ízületi fájdalmak.

Nem elég, hogy a gyermekek számára használt olajok csak természetesek. Ugyanakkor ezek az olajok nem tartalmazhatnak kámforot és ketont, amelyek belélegezve veszélyesek lehetnek.

Hogyan használjunk aromaterápiát otthonunkban?

Ha otthon szeretné megtapasztalni az aromaterápiát, először vásároljon vagy készítsen egy olajkeveréket, amely megfelel az Ön igényeinek. Ha újonc az aromaterápiában, akkor az a javaslatunk, hogy kész olajkeveréket vásárolj. A jövőben az aromaterápiás tapasztalatokat a következő olajszintre emelheti saját olajkeverékeinek elkészítésével.

Használjuk az olajokat aroma diffúzorból belélegezve, vagy akár masszázsként testünkre alkalmazva.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük