fiatal lány alkalmi cipőben
Divat,  Életmód

Készülj fel a báli szezonra időben és szerezd be a megfelelő cipőket

A hűvös őszi estéken már érezheted a levegőben a tél és a vele együtt járó báli szezon kezdetét. Ebben az időszakban számos esemény, parti és rendezvény vár téged, amelyeken megmutathatod a legtökéletesebb formádat. Természetesen minden ilyen alkalomhoz elengedhetetlen a jól összeállított öltözet, ezen belül is kiemelkedő szerepe jut az elegáns cipőknek. Ha szeretnéd felfrissíteni a gardróbodat, de nem tudod, melyek a mostanában trendi lábbelik, ebben a cikkben számtalan ötletet kaphatsz, így még időben felkészülhetsz a nagy estélyekre.

Milyen a jó női alkalmi cipő?

Mikor az emberek a női alkalmi cipőről beszélnek, általában sokféle stílus és forma jut eszükbe, mindenki a saját elgondolásait igyekszik előtérbe helyezni. Azonban van néhány alapvető kritérium amellyel jól meghatározható, hogy milyen is az ideális alkalmi cipő. Kezdjük a legfontosabbal, a kényelemmel. Egy jó alkalmi cipő mindig komfortos viseletet biztosít. Az elegancia mellett fontos, hogy akár órákon át képes legyél álldogálni vagy sétálni anélkül, hogy bármilyen fájdalmat éreznél. Emellett természetesen a tartósság is lényeges szempont. Senki sem szeretne egy olyan cipőt, ami egy-két viselés után elhasználódik vagy teljesen tönkremegy.

A design és a stílus is elsődleges szempontnak számítanak, ha kényelmes alkalmi cipő témáról van szól Egy divatos, jól megálmodott és megtervezett cipő kiváló önbizalomnövelő. Egy ilyen cipőben te is úgy érezheted magadat, mintha a világ közepén állnál.

Manapság rengetegféle alkalmi cipő között válogathatsz. Vannak magas-, és lapos sarkú cipők, pántos szandálcipők, sportosabb változatok és finom, nőies típusok is, csak hogy néhányat említsünk. A megfelelő alkalmi cipő kiválasztásakor nem árt még figyelembe venni az anyagot és a minőséget is. Nem mindegy, hogy miből készült a cipő és milyen technológiával. Emellett az ár és az érték is kritikus tényezők. Néha érdemes többet költeni egy minőségi cipőre, ami hosszútávon kifizetődő lehet.

Miért olyan népszerűek a magassarkú cipők?

Az alkalmi cipők között még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a magassarkú lábbelik. Ha visszatekintünk ezen cipők történetére, egészen a 16. századig kell képzeletben utaznunk, amikor is az európai udvarokban élő előkelő hölgyek nagy büszkeséggel kezdtél el hordani őket. Érdekesség, hogy akkoriban nemcsak a nők, hanem a férfiak is szívesen bújtak magassarkú cipőkben, sőt egyfajta státuszszimbólumként használták ezeket a lábbeliket. A 18. században a magassarkú cipők népszerűsége még magasabbra tört, a cipők kialakítása is változott az aktuális trendeknek megfelelően. A 20. században a magassarkú cipők némi szünet után ismét elnyerték a hölgyek szívét, és mára sok nő számára elengedhetetlen kiegészítővé váltak.

De miben rejlik a hódításuk titka? Egyrészt, a női magassarkú cipők egytől-egyik rendkívül elegánsak, másrészt  optikailag is nyújtják a lábat, így viselőjük alakja karcsúbbnak és magasabbnak látszik. Emellett, a magassarkú cipő viselése egyfajta magabiztosságot is sugall, amire sok hölgynek nagy szüksége van.

Ha úgy döntöttél, beszereznél néhány új cipőt a kollekciódba, manapság már online is bármikor rendelhetsz. Nagy előnye ennek, hogy nem kell órákig utazgatnod és sorban állnod az üzletekben, a pontos méreteknek és leírásoknak köszönhetően, gyorsan rátalálhatsz az igazira.   

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük