Életmód

Hogyan lehet kiszedni a pisiszagot a szőnyegből?

Ha van egy háziállat az otthonában, az öröm forrása; ez azonban sok komplikációt is magában foglal. Ez az oka annak, hogy tudnia kell, hogyan lehet kiszedni a pisiszagot a szőnyegből. A vizeletfoltok gyakori probléma, amely a háziállattal kapcsolatos – különösen akkor, ha a háziállatok szobatisztaságra nevelődnek. A szőnyegtisztító birtoklásán kívül, hogy eltávolítsa a pisifoltokat, lehet, hogy tudnia kell néhány hagyományos módszerről, hogy kárpitjait és szőnyegeit megszabadítsa a háziállatok által okozott foltoktól és pisiszagtól.

A mai témánkhoz ragaszkodva beszéljük meg, hogyan lehet a szőnyegből a pisiszagot eltávolítani.

Hogyan lehet kiszedni a pisiszagot a szőnyegből?

Amikor azon dolgozik, hogyan lehet a vizeletszagot kiszedni a szőnyegből, elkerülhetetlen, hogy megfelelően tisztítsa és fertőtlenítse az érintett területet. Minél régebbi a vizeletfolt a szőnyegen, annál nehezebb lesz eltávolítani a vizelet szagát és foltját.

Mielőtt azonban fontolóra venné a következő eljárást, megpróbálhatja a hordozható szőnyegtisztítót, hogy eltávolítsa a pisiszagot a szőnyegből. Abban az esetben, ha a szőnyegtisztító nem működik, kötelező elvégezni a következő eljárást.

1. lépés: Alaposan szárítsa meg a szőnyeget

Ne boruljon ki, amikor észreveszi, hogy a szőnyegét a háziállat vizelete festi. Mielőtt bármilyen más megközelítésbe kezdene, győződjön meg róla, hogy a szőnyeg száraz. Ha a szőnyeg nedves, próbálja meg egy törülközővel felitatni a nedvességet, és ismételje meg a folyamatot, kivéve, ha a szőnyegben már nincs felszívódó nedvesség.

2. lépés: Alkalmazzon rá ecetes oldatot

Most itt az ideje, hogy ecetes oldatot alkalmazzon a szőnyegre, arra a területre, amelyik foltos. Vegyen egyenlő mennyiségű vizet és ecetet, és jól rázza össze. Ezután öntse/porlassza rá ezt az ecetes oldatot a vizelet által érintett területre. Miután ezt megtette, óvatosan súrolja át, amíg a terület teljesen megszárad.

Ez a lépés masszívan csökkenti a folt hatását, vagy a foltot kifejezetten megszünteti, de ez attól függ, hogy a folt jól beágyazódott vagy friss.

3. lépés: Alkalmazza a szódabikarbónát

A foltok eltávolítása viszonylag egyszerűbb, mint a vizelet bűzös szagának megszüntetése a szőnyegből. Tehát a szódabikarbóna alkalmazása az egész folyamat lényeges részét képezi. Ehhez alkalmazzon szódabikarbónát a vizelet által érintett területre, és hagyja ott 24 órán át. Ez idő alatt a szódabikarbóna biztosan felszívja a pisit a szőnyegből.

4. lépés: Porszívózza ki a területet tisztítószerrel

A szódabikarbóna, a hidrogén-peroxid és a mosogatószer alkalmazása biztosan eltünteti a foltot és a háziállat vizeletének szagát, az ajánlott eljárás elvégzése után porszívózzon vagy tisztítsa ki a területet szőnyegtisztítószerrel.

Nem szeretne vegyszereket használni? Így szüntetheti meg a szőnyegből a pisiszagot

Néhányan talán aggódnak a szőnyegen kúszó gyermek és az ott élő idősek egészsége miatt, mivel a vegyi anyagok csípős szaguk miatt rossz hatással lehetnek az egészségükre. Ne aggódjon, ha habozik vegyszert használni, hogy eltávolíthassa a szőnyegből a pisiszagot, mivel természetes összetevőkkel is ki lehet tisztítani a háziállat vizeletét a szőnyegekből.

A biztonságosan használható összetevőket tartalmazó házi megoldás masszívan kisegíthet ebből a problémából. Kezdje el a folyamatot ugyanazokkal a lépésekkel: itassa fel a szőnyegről a felesleges nedvességet. Ezután adjon a vízhez ugyanannyi ecetet, és töltse fel a szőnyegtisztító víztartályát ezzel az oldattal. Most egy házi készítésű oldatot fog alkalmazni a háziállat vizelet foltjának és szagának eltávolítására.

Kapcsolja be a szőnyegtisztítót, és mozgassa előre-hátra, amíg az egész oldat nem kerül a vízgyűjtő tartályba. Így a vizelet foltja kényelmesen eltávolítható lesz. Ha a szag még mindig ott van a szőnyegen, alkalmazzon szódabikarbónát az adott területen, és hagyja ott ismét 24 órán keresztül. Ez idő után tisztítsa ki azt a területet tisztítószerrel.

Ha ezzel végzett, a háziállat vizeletének szaga és foltja nagy valószínűséggel eltűnik.

Óvintézkedések, amelyeket figyelembe kell venni a szőnyegből származó pisiszag eltávolítása során

Egy jó szőnyeg átlagos élettartama körülbelül 3-5 év. De egy apró hiba arra kényszerítheti Önt, hogy eltávolítsa, kicserélje a meglévő szőnyegét. Tehát, hogy elkerülje az ilyen helyzetet, győződjön meg róla, hogy nem követi el a következő hibákat:

  • Tegyen azonnali lépéseket, ha észreveszi, hogy a szőnyeg a háziállattól foltos lett.
  • Ne alkalmazzon semmilyen fehérítőport, mert az tartósan elhalványíthatja a szőnyeg színét.
  • Kerülje a nem ajánlott vegyi anyagok használatát
  • Mindig jó minőségű szőnyegtisztítót használjon, hogy biztosítsa a szőnyeg szálainak egészségét
  • Ne takarja el a foltot más kiegészítőkkel; ellenkező esetben a szőnyeg maradandóan károsodhat

Ha betartja ezeket a javaslatokat, valószínűbb, hogy maximálisan ki tudja használni a szőnyegét.

Következtetés Még a veterán kisállat-tulajdonosoknak is tudniuk kell, hogy hogyan lehet a szőnyegből a pisiszagot kiszedni, mivel ez egy szokásos probléma, amely akkor fordul elő, ha háziállatok vannak otthonában. A szőnyegből a pisiszag eltávolítására irányuló erőfeszítések során előfordulhat, hogy maradandó károkat okoz a szőnyegben. Ha el akarja kerülni a váratlan eseményeket, kedvező, ha betartja a fent említett eljárást és javaslatokat. Még érdekesebb cikkeket olvashat a DogleDesign.hu kutyás weboldalon

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük