Életmód

Bezöldítenék a bécsi Westbahnhof környékét

A Westbahnhof közelében található Feldberstraße az egyik legnépszerűbb piroslámpás negyednek számított az osztrák fővárosban. Egy 2011-ben kiadott törvény azonban megtiltotta az utcai prostitúciót, annak érdekében, hogy ez a tevékenységet legális és biztonságos keretek közé tudják szorítani. A Feldberstraße bordélyai helyén most egy zöld oázis kialakítását tervezik Bécs vezetői az ott élők ötleteit is szívesen meghallgatva. A klímabarát város kialakítása nem újkeletű gondolat, a zöld aktivisták évek óta küzdenek azért, hogy az olyan metropoliszok, mint Bécs egyre élhetőbbé váljanak.

A zöldterületek növelés a városban

A jelenlegi projekt hat hektáros területtel számol, ezt szeretnék teljesen zölddé alakítani a Westbahnhof épületének érintése nélkül. A pályaudvar továbbra is fontos vasúti csomópontként fog működni, csupán a környezete változik meg. Ulli Sima, a tervező bizottság elnöke szerint egy ilyen sűrűn lakott városrészben az embereknek különösen nagy szükségük van egy tágas és zöld övezetre.

Mivel a Westbahnhof környéke szűkölködik a természetes területekben, egy új park megépítése sokat dobhatna az életszínvonalon és talán az érintett kerületek turizmusát is fellendíthetné, tette még hozzá Sima.

Kerületi összefogással a zöldebb városért

A tervet jelenleg 4 kerület lakossága támogatja, ők azok, akik a legközelebb laknak a Westbahnhofhoz és a legnagyobb élvezői lehetnének egy ilyen monumentális park felépítésének. Az elmúlt egy évben számtalan fórumot tartottak, ahol a parkkal kapcsolatos felvetéseket vitathatták meg a résztvevők. November végén pedig egy sétát is rendeznek, amelynek keretein belül személyesen is keresnék fel a parknak kijelölt helyszínt.

A négy kerültben több, mint 21 000 ember éli a mindennapjait, nekik és az oda látogató turistáknak nyújtana kikapcsolódási lehetőséget ez az új zöld övezet. A kerület vezetői óriási potenciált látnak ebben a parkban és szeretnék, ha a terület fellendülésével párhuzamosan a Westbahnhof környéke is nagyobb fejlődésnek indulhatna.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük